Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Když rodačka ze Sekerkových louček u Turnova začala před více jak čtyřiceti lety dobývat tuzemský šoubyznys, mohla se pochlubit hlasem jako břitva o rozsahu tři a půl oktávy. S vizáží to ovšem zase taková hitparáda nebyla. Dnes slaví Petra Janů (71) neuvěřitelné dvaašedesáté narozeniny a může se před objektivem směle producírovat v bikinách.

„Byla jsem oplácaná, neměla vkus a myslela si, že když zazpívám, do týdne se ozve Hollywood. Nevím, kde jsem to sebevědomí s léty poztrácela,“ usmívá se interpretka hitů Už nejsem volná, Říkej mi nebo Motorest.

Petra je už léta známá svou silnou vůlí, zdravým jídelníčkem i tím, že své tělo trápí pravidelným cvičením. Na rozdíl od některých kolegyň však nepopírá ani estetické úpravy. „Když si můžu zvednout sebevědomí a vypadat lépe, proč bych to neudělala,“ říká rázně trojnásobná Zlatá slavice, která v těchto týdnech bourá koncertní sály na společném turné s Věrou Špinarovou.

„První koncerty máme za sebou, bylo to úžasné. Ukázalo se, že to funguje a naše spojení lidi baví. Příští rok budeme v koncertech pokračovat,“ dodala Petra, na jejíž metamorfózu v průběhu více než čtyřiceti let se můžete podívat ve fotogalerii.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám