Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Diváky milovaná televizní hlasatelka Milena Vostřáková (†77) včera odešla do nebeské síně slávy. Noblesní dáma, kterou kvůli jejímu šarmu i v pokročilém věku kolegové označovali za bytost z jiného světa, nepřežila těžkou plicní chorobu. "Nesu to velmi těžce. Byly jsme jak sestry, měly jsme se velmi rády. Milena bohužel měla vážné onemocnění, akutní zánět plic s těžkými komplikacemi," uvedla pro Super.cz nejbližší kamarádka Vostřákové a kolegyně Marie Tomsová, která se sotva bránila pohnutí.

Vostřáková byla hvězdou televizní obrazovky již v padesátých letech. V březnu 1969, pár měsíců po začátku sovětské okupace republiky, vyzvala diváky k mohutné oslavě výhry československých hokejistů nad Sovětským svazem. To označila nejen za sportovní, ale i za morální vítězství, čímž podle tehdejšího režimu vyvolala protisovětské vášně a tak nesměla dál vysílat.

"Je mi moc smutno. Sedím na židli a vzpomínám, co jsme spolu prožili. S paní Milenou jsem se seznámil v roce 1974, tedy v době, kdy jsem začal hlásit a ona již měla dávno zákaz objevit se na obrazovce. Četla alespoň reklamy. Když se mohla v roce 1989 vrátit na obrazovku, psal jsem jí alespoň hodně služeb, abych jí nespravedlnost předchozího režimu nějak vynahradil," vzpomíná další hlasatel Alexandr Hemala.

"Milena byla dáma každým coulem. Naprosto neuvěřitelná. Když v její přítomnosti někdo někoho pomlouval, vstala a odešla od stolu. Nikdy o nikom neřekla křivé slovo. Ještě před půl rokem jsem ji potkal a vypadala bezvadně. Byla ve svém věku neuvěřitelně krásná a šarmatní. Často jsme si ji také dobírali, že nemůže být z masa a krve, jak vypadala úžasně," dodal Hemala.

Vostřáková byla dvakrát vdaná, měla dceru. Třikrát v životě se stala obětí vážné autonehody, rok a půl byla upoutána na lůžko. Přesto jí to nikdy nevzalo sílu do života. Do poslední chvíle moderovala a jezdila na zájezdové představení.

Reklama

Další články

Načítám