Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V rámci představení vánočního schématu se Česká televize pochlubila tím, že o svátcích odvysílá zajímavý životopisný snímek Americké dopisy, popisující jednu z nejplodnějších etap života českého skladatele Antonína Dvořáka.

Televizní maskéři si dali na hlavní postavě tak záležet, že pod maskou možná ani nepoznáte herce Hynka Čermáka. „Bylo to pro mě zajímavé setkání. Myslím si, že osobnost Antonína Dvořáka nechala tady na zemi zajímavou energii, do které se nám podařilo vstoupit. Neříkám, že to pro mě byla mimořádná herecká poloha, ale spíš to byla zásluha Dvořákovy hudby, která tu jeho energii sebou stále nese," říká Hynek Čermák.

Stále obsazovanější herec svou roli prý pět měsíců studoval. Při té příležitosti si nechal narůst plnovous, aby vlásenkáři měli méně práce a výsledek působil ještě důvěryhodněji. „Ty vousy jsou moje," komentoval plnovous Čermák a jedním dechem dodává, co všechno musel pro roli podstoupit: „Neumím hrát na violu ani na piano, tak jsem se to musel naučit."

Role geniálního skladatele herce poznamenala. „Musím se přiznat, že jsem se toho nánosu zbavoval dlouho. Několik měsíců jsem chodil ohnutej s vypouklým břichem a měl jsem strašnou depresi," vtipkoval Čermák.

Související témata:
Antonín Dvořák

Reklama

Další články

Načítám