Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Tereza Skoumalová (33) představila svou garderobu, kterou si za týden odveze na mezinárodní soutěž krásy Miss World do Londýna. Do dvou obřích kufrů bude muset vměstnat také národní kostým, který je velmi netradiční.

Dříve si missky vozily na podobné soutěže krásy většinou kroje. V posledních letech však prakticky žádná kráska nenastupuje do soutěže s klasickým krojem a stejnou politiku vyznává i Skoumalová. „Nevezu si tradiční český nebo moravský kroj. Ten můj je velice sexy, ale stále ještě zobrazuje naši tradici a kulturu," komentovala oděv Česká Miss World 2014.

„Pro Terezku jsme vytvořili šaty Živa, inspirované slovanskou bohyní úrody a plodnosti. Šaty jsou vyrobené z přírodních materiálů, saténu, hedvábí a tvoří je bohatá sukně s jemným živůtkem. Celek podtrhuje věneček za sušených květin a plodů z našeho kraje. Sukně ušitá z luxusního modrého saténu a s originálními bílými květinovými motivy z českého folkloru obepíná pas, a dává tak vyniknout štíhlé postavě Terezky,“ komentuje model autorka kostýmu Marie Stará.

Vrchní část oděvu tvoří rafinovaný poloprůsvitný hedvábný živůtek, který ztělesňuje čistotu a jemnost. Autorka kostýmu navrhovala, aby Tereza pod lehkou látkou neoblékla spodní prádlo. Vzhledem k chladnému počasí v Londýně by se to ale mohlo projevit a tento prvek by mohl porušit striktní pravidla soutěže.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám