Hlavní obsah
Článek

V televizi kritizuje všechny restauratéry a skoro za všechno, co ve svých podnicích uvaří. Tentokrát si ale Zdeněk Pohlreich (67) naběhl. Do své japonské restaurace totiž vpustil výživovou poradkyni, která jde sice pro ostrá slova daleko, ale slůvku prasárna se u části jeho jídel neubránila.

"Každá kuchyně má své, včetně té japonské. Jídlo, které bych s klidným svědomím doporučila při dietě, anebo bych před ním varovala. A slovo prasárna, nebo vlastně šílená prasárna, je maximum, které u toho vyslovím," řekla Super.cz poradkyně, s níž při hubnutí spolupracovaly například herečky Kamila Špráchalová nebo moderátorka Jana Adamcová (52).

"Sedli jsme si s šéfkuchařem a řekli si, která ta jídla jdou úžasná, zdravá, a dokonce i dietní, a která jsou méně, a dalo by se o nich říct, že to jsou kalorické bomby. To jsou ta, kde je tučnější ryba typu lososa, kde je tučný sýr, kde je majonéza. V japonské kuchyni se vyskytuje tempura, takže smažení. Nebo maso kobe, které je velmi tučné. Ale pak je i spousta jídel, jimiž to lze vyvážit. Stačí sašimi s krevetami a bílou rybou, suši se zeleninou či řasa nori, nakládaná zelenina anebo jeden z mála zdravých dezertů z tofu," vypočítala Lada Nosková.

Ale Zdeněk Pohlreich si evidentně od výživové poradkyně až tak moc radit nedá. Přes její výhrady totiž předvedl právě speciality z nejtučnějšího hovězího kobe, jehož jedno kilo stojí šest tisíc korun. „Ve svém věku už nemám zapotřebí držet žádné diety. Člověk by měl vědět, co mu dělá dobře, co ne, a určit si množství, které může sníst. A právě kobe není maso, ze kterého si uděláte třísetgramový steak, ale jí se ho podstatně menší množství," vysvětloval ochutnávačům v čele s moderátorem Liborem Boučkem (43).

U toho se nám zdálo, že zhubnul, ale snažil se nás přesvědčit, že nikoli. "Každé ráno se vážím a hlídám si jen to, aby ručička váhy nešla výš, než by měla," smál se.

Reklama

Další články

Načítám