Hlavní obsah
Článek

Jak Super.cz jako první informoval, Josef Rychtář (65), vdovec po Ivetě Bartošové (†48), se dostal do maléru. Nedávno ho opustil dosud věrný zaměstnanec Václav V., který státu jako odpovědný zástupce garantoval, že bezpečnostní agentura pána uren bude šlapat podle zákona. A protože po jeho odchodu a výmazu ze živnostenského rejstříku nedodržel měsíční lhůtu pro oznámení nového odpovědného zástupce, nafasuje tučnou pokutu a hrozí mu i zavření krámu!

Situace totiž není tak jednoduchá, jak by se mohlo zdát. Aby člověk mohl provozovat živnost v oboru ostraha osob a majetku, musí mít zástupce, který splní čtyři podmínky. „Musí být bezúhonný, mít maturitu, tříletou praxi v oboru a navíc musí složit profesní zkoušky,“ dozvěděli jsme se na živnostenském úřadě.

A Rychtář maturitu nemá, bezúhonný možná už také není (nikdo se v přehršli jeho trestních soudních řízení nevyzná) a ten samý problém má i jeho věrný syn Honza. Kde ale vzít jiného odpovědného zástupce? Na stromech nerostou a najít tak někoho, kdo by byl ochotný strčit hlavu do oprátky za někoho tak kontroverzního, jako je Josef Rychtář, může být nadlidský úkol.

Vdovci možná nezbyde nic jiného, než zkusit přemluvit bývalého zaměstnance, aby se nad ním slitoval. Protože jen málokdo má v oboru jako on praxi a pokud se Rychtářovi situaci do dvou měsíců nepodaří dořešit, musel by minimálně dočasně zavřít krám a vyjma brigád na skládkách by přišel o svůj jediný zdroj příjmů.

Sám Rychtář na původní článek Super.cz nereagoval žádnou racionální kritikou (po pravdě ani není co kritizovat), jen si neodpustil pár sprostých esemesek. Nakonec prohlásil, že až bude odcházet z tohoto světa, vezme redaktora s sebou. Je otázka, zda takový člověk by měl vůbec někoho chránit…

Reklama

Další články

Načítám