Hlavní obsah
Článek

Mezi operními pěvkyněmi se vždy výrazně odlišovala. Dagmar Peckovou jste zaručeně poznali podle krátkého rudého ježka, ve kterém si troufla zpívat i Carmen, podle toho, že vždy řekla, co měla právě na jazyku a také podle toho, že od většinou korpulentních kolegyň se odlišovala útlejší postavou.

Všechny rozpoznávací znaky stále platí, až na ten poslední. Jedna z nejúspěšnějších českých pěvkyň se prý už odmítá trápit dietami a hodlá si užívat všech požitků. „Časy se mění a já zase ráda jím. Nerostu do výšky, ale spíš do šířky," svěřila se Super.cz paní Dagmar.

Známá česká mezzosopranistka je pověstná svou upřímností a nebojí se být kritická i sama k sobě. „Někdy si dopřávám až moc a asi bych se zase měla uchýlit k bílkovinovým šejkům, ale mě to nějak v poslední době nebaví. Najíst se kvalitními potravinami je určitá životní úroveň," prozradila nám Pecková na křtu kuchařky Když vaří múzy, kde se kromě jejího receptu objevují pokrmy největších českých hvězd klasické hudby, jako je například Štefan Margita, Jiří Bělohlávek, či Jitka Hosprová.

Příliš se to o operní divě neví, ale ona prý vaří velmi ráda a se stejnou vášní, jako když zpívá. „Posledních deset let jsem zapálená kuchařka. Vařím, když potřebuji vypnout a odreagovat se koníčkem. Vaření je pro mě určitý způsob psychoterapie. Je potřeba utvořit něco jiného než výkon na jevišti. Přitom zjišťuju, že vaření vyžaduje stejný zápal a energii, jako když stojíte na jevišti," dodala.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám