Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Herec Ladislav Frej (82), který si sice v televizi i na divadle odehrál své, ale už nikdo mu nikdy neodpáře roli mladého doktora Sovy z Nemocnice na kraji města, truchlí. Sedm let po smrti jeho milované manželky Věry Galatíkové (†69) totiž odešla druhá nejzásadnější žena jeho života. Ta jednou už přežila svou vlastní smrt a tak si herec myslel, že je nesmrtelná. O to větší ztráta to nyní pro něj je.

Ještě před třemi lety se Frejova maminka Františka (†93) radovala tak ze života, že by nikdo nečekal, že by vůbec někdy mohla přijít její poslední hodinka. Před rokem a půl ale začala mít podlomené zdraví, několikrát skončila v nemocnici. „Potom to šlo z kopce. Je mi smutno, jsem ale moc rád, že se dožila tohoto úctyhodného věku,“ řekl Aha! zarmoucený herec.

Ten o matku přišel už předtím málem hned dvakrát. Poprvé, když s jeho mladší sestrou emigrovala do USA. Podruhé, když měla tak vážnou autonehodu, že byl zázrak, že z ní vyvázla zdravá. Její přítel Jožin totiž při bouračce zemřel. Od té doby si Frej prý myslel, že má devět životů jako kočka. Neúprosný život ho ale nyní přesvědčil o opaku.

Reklama

Další články

Načítám