Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

V konkurenci pětaosmdesáti krásek z celého světa na finále Miss Earth na Filipínách se bude snažit Nikola Buranská (31) zaujmout mimo jiné díky jednomu tuctu šatů. Do kufru si musela Buranská zabalit také národní kostým, který je na těchto typech světových soutěží krásy pravidelnou disciplínou.

Tentokrát nevznikly šaty v barvě trikolóry, ale autorce modelu Marii Staré byl inspirací český národní strom lípa. Šaty proto pojmenovala Tilia, latinsky lípa. „Tenhle model se mi moc líbí, je vážně zábavný," nadšeně komentovala Česká Miss Earth šaty s významně krátkou sukní. „Stejně tak jako lípa, Nikola v těchto šatech ztělesňuje ženství, krásu, jemnost a něhu,“ dodala autorka modelu Marie Stará.

Ručně ušité šaty jsou vyrobené z netradičních materiálů. Vrchní část oděvu je průhledná a z části ručně dekorována tak, aby symbolizovala kořeny a kmen stromu přecházející v košatou korunu. Spodní část tvoří delší, průsvitná, nařasená sukně s ručně přišitými dekoracemi ve tvaru lipových listů různých velikostí a odstínů zelené barvy, které při pohybu imitují korunu lípy ve větru. Celý model působí velmi vzdušně, sexy, podtrhuje ženské křivky a nechává tak vyniknout přirozené kráse Nikoly.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám