Hlavní obsah
Článek

Jen málo blondýn bylo v historii Hollywoodu tak vyzývavých jako v padesátých a šedesátých letech Marilyn Monroe (†36) a Jayne Mansfield (†34). Obě byly ztělesněním slova sex, obě na plátně většinou hrály prostoduché a hodně sexy dívky. Chlapi v kinosálech slintali a pouštěli uzdu své vlastní fantazie, zatímco filmoví producenti už vymýšleli další scénáře.

Hvězda Marylin (†36) vyletěla raketově po filmech Niagara (1953), Páni mají radši blondýnky (1953) a Slaměný vdovec (1954). Rázem byla sexuálním symbolem a nekorunovanou královnou Hollywoodu. Její budoucí konkurentce, o sedm let mladší Jayne Mansfield, tak nakonec nezbylo než útočit podobnými zbraněmi a Marilyn kopírovat. Navždy však zůstala v jejím stínu.

Z dnešního pohledu se mnohem vyzývavější Jayne rok po tragické smrti Marilyn v komedii Sliby! Sliby! (1963) jako první americká herečka v hlavní roli objevila zcela nahá. Ani tehdy se jí nedostižnou Marilyn, která už byla na pravdě boží, nepodařilo dostihnout. Předčila ji vlastně jen jednou. Do hereckého nebe odešla o dva roky mladší, když nešťastně havarovala.

Která hollywoodská herečka byla více sexy?
Marilyn
83,9 %
Jayne
16,1 %
Celkem hlasovalo 15122 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám