Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Už zítra odlétá na mezinárodní soutěž krásy jedna z vítězek České Miss 2014. Super.cz byl u toho, když Nikola Buranská (32) před odletem na Miss Earth předvedla garderobu od módní návrhářky Sandry Švédové, ve které bude na Filipínách reprezentovat Českou republiku.

Do kufru si rodačka z Přerova zabalí celkem třináctery šaty, z toho šest večerních rób. Každý model je originál, autorka použila výrazné materiály a spoustu ručního zdobení.

My jsme s ní dělali rozhovor v nejpozoruhodnějších šatech posetých zrcadlovými střípky, které připomínaly povrch disko koule.

Buranská není tak vnadná jako její kolegyně, Česká Miss Franková, a tak vybírala v duchu myšlenky 'když nemáš předek, tak ukaž záda'.

„Finálové šaty s vlečkou jsou velmi jednoduchého střihu, který je pro mou tvorbu typický, avšak použitý materiál je vyzdvihuje a v mých představách tvoří obraz samotné nositelky a situací či příležitostí, ve kterých se zrovna nachází. Materiál na šatech je z malých zrcadlových a třpytivých obdélníků, které tvoří odraz jako zrcadlo. Odhalená záda vzbuzují smyslnost a přirozenou ženskost, kterou pro mne Česká Miss Earth představuje,“ popisuje stříbrnou róbu, kterou Nikola oblékne na velké finále, její návrhářka.

Buranská je ze své garderoby nadšená. „Se Sandrou se známe několik let, zná mě dobře a jako návrhářka dokáže přesně odhadnout, co mi sluší, v čem se budu cítit dobře, má cit pro materiál i barevnost, což je na celé kolekci vidět. Jsem z garderoby, kterou mi připravila, nadšená a těším se, až ji předvedu na světové soutěži,“ vyprávěla Nikola.

Reklama

Další články

Načítám