Hlavní obsah
Článek

Herečka Jana Švandová (76) má za sebou poslední natáčecí den v seriálu Svatby v Benátkách. Její postava Aneta Sušerová totiž zemřela, a v seriálu tak samozřejmě končí. Smrtelně nemocná „Suši“ si ale na závěr užila parádní mejdan, protože chtěla, aby si ji pamatovali krásnou, veselou a roztančenou.

A ona si svůj poslední mejdan užila do poslední vteřiny. Na párty nechyběl ani její seriálový manžel v podání Václava Noida Bárty (43).

„O natáčení této scény se mi těžko mluví, bylo to pro mě dost deprimující. Anita si uměla život užít, každou jeho vteřinu. Její život byl i přes tragický konec krásný. Nežila zbytečně, a přestože věděla, že se blíží její konec, nevzdávala se, naopak si dokázala i poslední dny užít nejvíc, jak mohla. Symbolem života pro ni byla bílá holubička, kterou pak pustila do nebe. Přála bych všem, aby měli její životní vitalitu a dokázali život vnímat tak, jako ona,“ říká o své seriálové postavě její představitelka Jana Švandová.

Pavla Kabátka, který Anitě vyčaruje bílého holoubka, hrál kouzelník Pavel Kožíšek. Přiznal se, že ačkoliv s kouzly sjezdil celý svět a čaroval s ledasčím, s hrdličkami měl premiéru. „Přátelé, poprvé v životě jsem v ruce držel živou hrdličku. Nikdy jsem se zvířátky nečaroval a hrdliček se bojím. Tak jsem dnes večer zvědavej, jestli to bude poznat, že se já víc bojím hrdličky než ona mě,“ uvedl na svém profilu na sociální síti před vysíláním dílu Pavel Kožíšek.

Pro Janu Švandovou šlo o poslední natáčecí den. Když byl proto obraz dokončen, štáb v čele s režisérem Petrem Slavíkem Janě Švandové zatleskal a poděkoval za spolupráci.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám