Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Když spisovatelka Barbara Nesvadbová (49) před lety napsala román Pohádkář, tak trochu z vlastních životních zkušeností, o muži, jenž proplouval životem mezi několika ženami a navzdory paragrafům, netušila, že bude někdy zfilmován. Nyní jde film do kin a nás zajímalo, jak se jí líbí?

Její knihu totiž nekopíruje, je tam nová dějová linka a objevila se i další hlavní postava. "Jsem extrémně spokojená, s režisérem Vladimírem Michálkem jsme se strefili do stejných pocitů, všechny postavy, na nichž spisovateli převážně záleží, jsou zachovány. Jedna je přidaná, ale kdo by se štětil a rozčiloval, když mu přidali Matěje Hádka? To bych musela být blázen," říká Bára.

Vedle známých českých herců si ve filmu zahrála i modelka Eva Herzigová (51). Byli jsme zvědaví, jak se na ni vůbec přišlo. A stála za tím právě Nesvadbová. "Seděla jsem doma v kuchyni v Měchenicích u stolu a chtěla jsem koupit ukrajinskou verzi titulní strany časopisu, který vedu. Na ní byla právě Eva. A když jsem koukala, jak to Evě sluší, zrovna jsem telefonovala s producentkou a napadlo mne Evu oslovit," vyprávěla.

"Zdálo se mi to jako skvělý nápad, že by se pro tu roli extrémně hodila. Když jsem se ex post vrátila do doby, kdy jsem tu knížku psala, přesně takovou ženu jsem si dokázala představit pro roli Karly. Je plná sex-appealu, není nijak prvoplánová a je chytrá. A tak jsme se s producentkami i režisérem dohodli. Evě jsme poslali Vladimírovy filmy, moji knížku, scénář Marka Epsteina a kupodivu kývla," popsala postup Bára.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám