Hlavní obsah
Článek

Jan Čenský (62) patřil v osmdesátých letech vedle Lukáše Vaculíka jednoznačně k největším mužským idolům. Jedna role fešného prince střídala druhou, a i když už mu pohádkové role nikdy nikdo neodpáře, zahrál si herec i postavy vážné, neřkuli rovnou dramatické.

Ty mu svěřil režisér Jiří Adamec ve svých seriálech, které vznikly s časovým rozestupem deseti let.  Zkoušky z dospělosti (1979) a Dlouhá míle (1989) nabídly svého času Čenskému, který byl po sérii pohádkových rolí přeci jen trochu zaškatulkován, jiné příležitosti.

V seriálu Dlouhá míle o přátelství i lásce z prostředí vrcholových běžců si zahrál jednu z hlavních rolí, vrcholového sportovce Michala, který v posledním díle po tragické nehodě na rogalu umírá.

V seriálu se ztepilý hezoun Čenský, který zůstal i s prvními šedinami po padesátce stále štramákem, ukázal v mnoha scénách v tehdy typických elasťácích. A mnohá žena jistě pouštěla svou fantazii na špacír. A teď ruku na srdce, milé dámy. Připadá vám Honza na archivní fotce v tomto úboru stejně sexy jako tenkrát?

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám