Hlavní obsah
Článek

Nedávno zesnulá babka Kropáčková z Kameňáku, která ve filmové komedii znásilňovala mladé chlapce, kterým před tím na vzpruhu dávala zázračnou modrou vodu, si svou lehce úchylnou hereckou roli přenesla i do reálu. Jak se Super.cz dozvěděl, Anna Vejvodová (†88) podobně sváděla pány v metru. I tekutou Viagru jim nabízela!

„Andulka měla neuvěřitelný smysl pro humor. Po natočení druhého Kameňáku, v němž měla hlavní roli, se stala opravdu neuvěřitelně známou. A užívala si to! Povím vám jednu neuvěřitelnou historku. Často jezdila z Dejvic metrem do centra Prahy, vždycky si ve vagónu sedla naproti nějakému mladíkovi a čekala. Většinou pak nastoupily nějaké děti a hned začaly: ‚Hele, Kropáčková! Bacha, ať vás nepřeřízne!‘. I v civilu chodila s účesem jako ve filmu, s vlasy učesanými dozadu a s drdůlkem. Lidé ji proto poznávali, a když na ni někdo ukázal, cestující se začali otáčet, a tak už měla obecenstvo, takže začala hrát scénku. Podívala se na toho chlapa, významně na něj mrkala a potutelně naznačovala, že by si spolu mohli užít,“ vypráví Zdeněk Troška (70).

„Chlap se pochopitelně začal stydět a rosit, lidé okolo se smáli. Babka ve finále sáhla do své tašky, vytáhla skleněnou placatici, v níž měla modrou vodu, a podávala mu ji přes tu uličku na kuráž. Lidé řvali smíchy a babka sklízela potlesk na otevřené scéně. Jen ten kluk vystoupil na první stanici,“ směje se na celé kolo při vzpomínce na svou herečku režisér.

„Naposledy jsme se viděli loni začátkem prosince. Byla stejná jako jindy. Vypadala, jako by se snad něčím dopovala. Takové energie, co měla! Lítala kolem nás, všechny komandovala. Byla prostě pořád velice čilá a při životě. O žádnou umírající stařenku rozhodně nešlo. Duchem zářila, perlila neuvěřitelné věci. Byla to prostě bezvadná paní. Někteří lidé jsou mladí duchem až do smrti. Po fyzické stránce na tom byla hůř, motorika už byla oslabená, měla omezený pohyb, ale nevadilo jí to. Pořád se zajímala o všechno kolem sebe,“ říká Troška s tím, že vzpomínat na ni nebude se smutkem v srdci, ale vesele. „Takhle by si to přála,“ dodal.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám