Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Hudební génius Jaroslav Uhlíř (78) je parťákem Zdeňka Svěráka (88) už celých sedmačtyřicet let a sám se toho, jak dlouho spolu dělají, děsí. Spolupráce jim funguje doteď možná i proto, že se moc nevídají a písničky, tak milované dětmi, tvoří přes telefon. Super.cz se dozvěděl, kdy nastala chvíle, kdy by se ti dva snad vzteky uškrtili. Podívejte se také na video, v němž o Uhlířovi mluví jeho manželka!

Známý hudebník se totiž nedávno potřetí oženil. „Kdyby se to potřetí nepovedlo, tak je to strašný malér, takže se to povést muselo,“ věří, že tentokrát nešlápl vedle, muž, který dlouhá léta se Svěrákem objížděl republiku s dětským představením. Na to teď jeho parťák kvůli divadlu nemá čas, a tak si Uhlíř alespoň postavil kapelu s dětmi svých kolegů Filipem Spáleným a Mikïm Nopem a jezdí s ní po vlastech českých, moravských a slezských.

A jaký je vlastně Svěrák? Nelezou si už krkem? „Na jeden moment si vzpomínám. Většinou dělám hudbu na texty, ale zbývajících deset procent taky není marných, takhle vznikl například Holubí dům nebo Mravenčí ukolébavka. A při Chválím tě, země má jsme se dost posekali. Jsou tam dlouhé noty, takže jsem trval na tom, že tam musí být dlouhé slabiky, a tam jsme se dost posekali. Bylo to dost krizové. Jinak je to ale pohoda,“ dodal sympaťák Uhlíř, jehož melodie si brouká už desetiletí celá republika.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám