Hlavní obsah
Článek

Už sedmý listopad za sebou můžeme mnoho mužů vidět s knírkem, který si nechali narůst, ať už jim sluší, nebo ne. A to včetně známých tváří. Nejde ovšem o žádnou trapnou sázku anebo ztrátu soudnosti a estetického cítění.

Jedná se o kampaň za mužské zdraví celosvětového hnutí Movember. Díky hnutí Movember se muži začali bavit o svém zdraví, diskutovat o problematice rakoviny prostaty a varlat, tedy onemocnění, které je masivním problémem v životě dnešních mužů. Každý šestý chlapec, který se v České republice narodí, má genetické předpoklady onemocnět rakovinou prostaty nebo varlat.

Do letošní kampaně v boji proti rakovině prostaty a varlat se zapojila celá řada významných osobností veřejného života. Tváře letos kampani propůjčili Miloš Pokorný a Roman Ondráček z dua Těžkej Pokondr. Mezi Mo Bros nechybí Dan Bárta, Michal Viewegh, Jan Saudek, Xindl X, Antonín Panenka, Jiří Hrdina nebo Petr Čtvrtníček. Mo Sistas reprezentuje Eva Samková (38), olympijská vítězka ve snowboardcrossu, která si knírek namalovala.

Těžkej Pokondr pro letošní kampaň hnutí Movember nazpíval song Kníra mám. Ve videoklipu k písni si zahrálo, a podporu hnutí Movember tak vyjádřilo devětačtyřicet známých osobností a roli v klipu si zahrál i Karel Gott (†80).

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám