Hlavní obsah
Článek

Pomalu se blíží v kalendáři datum 18. prosince, které má většina lidí spojené se šťastným předvánočním obdobím. Dagmar Havlovou (71) ale přepadají zcela jiné, spíše smutné pocity, neboť v tento den před třemi lety odešel její manžel Václav Havel.

„Já se toho data bojím a vůbec celého prosince,“ svěřila se nám herečka. Ptali jsme se paní Dagmar, jak zahání smutek po manželovi. Co v jejím případě funguje na zahnání chmur? „Snad procházky v přírodě. Příroda mě totiž hrozně nabíjí. Nebo se ztratím do zahraničí, kde mě nikdo nezná, kde jsem úplně anonymní,“ říká Havlová. Útěk do zahraničí ale zatím nemá bývalá první dáma v plánu a chtěla by svátky strávit v klidu rodinného kruhu.

„Letošní Vánoce bych chtěla prožívat v kruhu rodinném. Vánoce by měly být o lásce a dobré pohodě,“ říká Havlová, která bude svátky trávit nejen s rodinou své dcery Niny, ale také s širokým moravským příbuzenstvem. „Jsme dost rozvětvení, je nás asi šedesát. Scházíme se na Štěpána u mé tety. Ta už sice nežije, ale žijí její dcery, moje sestřenice. Na to se teda moc těším,“ prozradila nám své plány Dagmar Havlová.

Reklama

Další články

Načítám