Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Už druhým rokem zpěvačka Dáša Zázvůrková spojila síly se svou kamarádkou, známou českou modistkou Libkou Safr, a vytvořily projekt, který pomáhá dobré věci.

Po loňském diáři vymyslely ženy činu papírový betlém, ve kterém kolem jesliček stanuly známé osobnosti, jako jsou dirigent Libor Pešek, fotograf Robert Vano, režisér Jiří Menzel, herec Jiří Lábus nebo kosmetička hvězd Vlasta Libotovská. Sama Zázvůrková si zde střihla roli Ježíškovy matky. „Marie je pro mě čistá duše, je to pro mě žena s nějakým posláním a pro mě to byla obrovská čest si ji zahrát,“ promluvila zpěvačka o betlému, jehož kmotrou se stala Dagmar Havlová.

Na křtu pochopitelně nemohl chybět zpěvaččin partner, o devětačtyřicet let starší dirigent Libor Pešek (80). Během rozhovoru jsme se proto zajímali o to, kdy si se svým milým pořídí Dáša své vlastní skutečné Jezulátko. „Jako do toho betléma? Tak to už nestihnu. Ale co není, může být. Neplánuju moc dopředu, žiju teď a tady. Neplánuju miminko,“ uvedla zpěvačka ze Semaforu.

Prodej papírového betléma se uskuteční 5. prosince na tradičním předvánočním bazaru v Pražské křižovatce, v bývalém kostele sv. Anny. Výtěžek z jeho prodeje poputuje na nadaci Dagmar a Václava Havlových Vize 97.

Reklama

Další články

Načítám