Hlavní obsah
David Zápal
Článek

To jsou nám ale zvláštnosti! Celý národ se už dva dny hádá kvůli tomu, kdo všechno během úterního státního svátku dostal státní vyznamenání. Kromě hrdinně padlých vojáků či sira Nicholase Wintona, který za druhé světové války zachránil stovky židovských dětí před zlovůlí nacistů, ocenění dostali i umělci naklonění prezidentu Miloši Zemanovi. Třeba taková Lucie Bílá (57) obdržela medaili za zásluhy o stát v oblasti umění. Což o to, zpěvačka je to výborná, navíc podpořila hlavu státu v jeho kampani, takže se té poctě nelze úplně divit, ale věc má pořádné dva háčky!

Tím prvním je, že jak na vlastním ceremoniálu, tak na stránkách Hradu je uvedeno, že medaili dostala Lucie Bílá. Jenže ta neexistuje! Pěnice se tak označuje jen v umělecké branži, v občance má podle našich informací stále uvedeno rodné jméno i příjmení Hana Zaňáková. Příště by Zeman mohl klidně ocenit i Járu Cimrmana. Také je to smyšlená postava.

Druhým háčkem je cenzura. Lucie po ocenění na své sociální síti prozradila, že jí ho hradní pán nabízel už před rokem, že ho tehdy ale odmítla, protože nebyla připravená ho převzít. A jako čerstvě medailí opásaná nám slíbila vánoční koncert a muzikál. Její jindy extrémně loajální fanoušci se ale v diskuzi začali hlasitě bouřit s tím, že ji sice mají rádi, že ale podobné řády mají dostávat jiní. Výsledkem je, že status zmizel. Kdo ví, zda na popud Hradu, který nechtěl, aby někdo věděl, že odměňovat Lucku chtěl už loni, a že byl odmítnut, nebo zda se Lucii nelíbil výrazný počet kritických komentářů vůči její osobě.

Škoda té hořké pachuti…

Co říkáte na státní vyznamenání pro Lucii Bílou?
Medaili si zaslouží, má krásné písničky
7,4 %
Je to výsměch všem, kteří se skutečně zasloužili o stát!
88,8 %
Chudák Hana Zaňáková. Zase nic nedostala!
2,1 %
Nevadí mi to. Ale příště v slušivé fleecové mikině!
1,7 %
Celkem hlasovalo 38652 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám