Hlavní obsah
Článek

Dnes jednatřicetiletá Leanne McKillop trpěla přesně opačným mindrákem než spousta jejích kamarádek. Ze svých ženských tvarů měla jako teenagerka takovou hrůzu, že se rozhodla pro radikální řešení ‚problému‘ hladověním. Vadilo jí, jak na ni spolužáci doráželi. Svým rozhodnutím si ale nevratně poničila zdraví.

„Nemohla jsem uvěřit, jak rychle má prsa vyrostla. V jednu chvíli jsem byla plochá a ve čtrnácti jsem najednou nosila podprsenku velikosti 34E. Nesnášela jsem to. Muži na ulici na mě hvízdali a kluci ve škole si mě dobírali. Opravdu se mě to dotýkalo. Přestala jsem hrát netball (obdoba košíkové, pozn. red.), což byl můj nejoblíbenější sport, jak moc jsem se styděla,“ vzpomíná Skotka z Greenock na první předzvěst plížící se anorexie.

„Začala jsem být hodně deprimovaná. Pomyslela jsem si, že jedinou možností, jak zastavit vývoj svého těla, je přestat jíst,“ přiznává Leanne, která se ve čtrnácti rovněž pokusila předávkovat léky.

Když u ní propukla anorexie, měla typický průběh. Hlídání každé kalorie a cvičení do úmoru. Na shozené kilogramy se však nabalovaly zdravotní komplikace. Leanne musela být třikrát hospitalizována a v nejhorším období odmítala nejen jídlo, ale i vodu. Každý den pozřela jen kousek melounu. Její váha nakonec spadla na pouhých 28 kilo. Svou daň si toto hazardování se životem vybralo převážně na jejích ledvinách, které zůstaly ve stejné kondici, jako u 98leté ženy.

Varovný signál jí začal znít v hlavě až v době, kdy během jejího sedmiměsíčního léčení zemřely na anorexii dvě její kamarádky. Mladá Skotka nakonec nemoc dokázala překonat a dostat se na zdravou váhu nad padesát kilogramů.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám