Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

„Za méně než deset tisíc dolarů ráno ani nevstanu,“ zněla legendární hláška této kanadské supermodelky zářící v 80. a 90. letech. Dnes má Linda Evangelista před padesátkou a možná je už o něco pokornější...

O závratných honorářích tehdejších modelek zlaté éry se většině těch dnešních může jen zdát. Naomi Campbell, Claudia Schiffer, Cindy Crawford, Eva Herzigová, Elle MacPherson, Christy Turlington a právě Linda Evangelista byly těmi, které určovaly podmínky.

Po létech v ústraní, kdy se věnovala převážně výchově syna, se Linda opět dostává před záře reflektorů jako hostující porotkyně v televizní soutěži Australia’s Next Top Model.

Výčet kariérních úspěchů je u Evangelisty tak obrovský, že se raději zaměříme na její osobní život, který je neméně pestrý. V roce 1987 se Linda provdala za Geralda Maria, ředitele modelingové agentury Elite v Paříži. Manželství vydrželo šest let. Poté randila s hercem Kylem MacLachlanem, ale po třech letech od zasnoubení došlo k rozchodu. Vztah měla i s francouzským fotbalistou Fabienem Barthezem, s nímž byla těhotná, ale v šestém měsíci potratila. V roce 2006 se jí narodil syn Augustin James, ale Evangelista odmítla prozradit jméno otce. V červnu 2011 vyšlo najevo, že je jím francouzský miliardář François-Henri Pinault, dnes manžel Salmy Hayek.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám