Hlavní obsah
Článek

Zpěvák Václav Neckář (80) s bratrem Janem se účastnili jako poradci prvního konkurzu na role v muzikálu Mýdlový princ, který vzniká podle písniček, které Neckář interpretoval. A Václav Neckář vypadal, že je v dobré kondici. "Celé léto jsme hráli na open air, a vydrželi jsme to, dokonce jsme přežili i dvě vystoupení denně na různých místech," pochlubil se zpěvák, který před 12 lety prodělal mrtvici.

Když jsme se s bratry o pauze bavili, zajímalo nás, jak na nápad na muzikál vůbec reagovali a do jaké míry se budou podílet na jeho vzniku. "Myslím, že je to docela dobrý, ale moc o tom nevím. Nečetl jsem ani scénář, ani jestli tam je i role pro mne," řekl nám Václav. "Já myslím, že producenti udělali dobrý tah, protože bratrův repertoár čítá téměř 600 titulů. Ale budou tam nejen jeho písně, ale i ty z období Golden Kids, takže tam budou i písničky pro ženy. Možná z jejich úst zazní i nějaké Vaškovy písničky. Bez nich by to byla trochu nuda, mít v muzikále jen samé chlapy," smál se jeho bratr.

"Záleží na tom, kdo bude vybrán do rolí, které tam budou. Jsou totiž potřeba určité typy lidí, takže nestačí, aby uměli jen dobře zpívat a dobře se hýbat. Pokud jde o písně, zcela určitě tam bude Mýdlový princ, písně, které nebudou tolik známé, ale i známé hity," míní Jan Neckář. Zajímalo nás i to, jak se Václavu Neckářovi líbili účastníci konkurzu v Divadle Broadway, kde se bude Mýdlový princ od března uvádět. "Ta Míša Nosková byla opravdu skvělá," byl nadšený zpěvák.

Sám ovšem, co se vystupování týče, rozhodně nezahálí. "V listopadu máme přes deset koncertů, totéž v prosinci, kdy máme i vánoční koncerty s chlapeckým sborem z Prahy 7 Pueri Gaudentes, hostovat bude i ostravská mladá kapela Fíha. Budeme křtít i novou vánoční desku Mezi svými, na což jsme vybrali snad dobré datum 11. listopadu," dodal Jan Neckář, jenž je bratrovi velkou oporou.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám