Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Ve středu uplynul přesně půlrok od chvíle, kdy si Iveta Bartošová (†48) řekla, že už dál nechce žít a skočila pod vlak. Po její smrti se rozpoutal hotový kolotoč šíleností, které lidé kolem ní dělali a dělají. Připomeňme si některé z nich!

Asi nejdivnější figurkou v celém příběhu je Josef Rychtář (65). Snaží se vystupovat jako truchlící vdovec, moc se mu to ale nedaří a národ ho vnímá kvůli nejrůznějším jeho činům a přehmatům dost negativně. Vše už začalo v dnech krátce po smrti pěnice. Podával srdceryvná prohlášení, pral se, přes zákaz policie se snažil dostat na místo tragédie, ukazoval médiím její krev a vlasy, fotil se s její urnou nebo se poštěkal s Ivetinou i vlastní rodinou. Prostě samé lahůdky!

Později se začaly ozývat různé ženy, s nimiž měl mít po smrti Bartošové vztah. Není divu, že ho brzy poté Ivetin syn Artur vyzval, aby opustil dům jeho matky. Josef se neštítil i s urnou zpěvačky nastěhovat k exmanželce, kterou kvůli Bartošové opustil. Pořádal tam jeden alkoholický mejdan za druhým, nechyběla ani prostitutka.

Rychtář naštval za tu dobu národ ještě víckrát. Třeba ve chvíli, kdy zveřejnil Ivetin poslední telefonát s maminkou. Ta se však nedala, podala trestní oznámení a zdá se, že strážci zákona si vdovce za tento nepochopitelný čin pořádně podají. Navíc používá její telefonní číslo a vůbec mu to nepřipadá divné.

Vztekle prskal kvůli hudební poctě své ženy, cédéčku Iveta naposledy, které přitom podpořili všichni Ivetini blízcí, včetně Ladislava Štaidla, a chválou nešetřily ani celebrity. Autor se údajně dočkal i divných výhrůžek.

Také u soudu je říčanský král průšvihů jako doma, řeší hned několik řízení, v jednom dostal například veřejně prospěšné práce a pokutu. Další jej ještě čekají. Naposledy se nechal slyšet, že sestra jeho zesnulé ženy je špatně zpívající koza pracující na benzínce, což se ukázalo jako nepravdivé.

Ale činili se i další. Tak například Zdeněk Macura (49) prohlásil, že Ivetu zabil ďábel. Zvláštní uznání za Podivína roku by si zasloužil kamarád Rychtáře Petr Veselý, který tak moc touží po slávě, až si vymyslel vdovcův infarkt a nebál se prohlásit, že zpěvačka ve svém domě straší a že ji zabilo špatné svědomí. Také vyhrožoval novináři smrtí.

Reklama

Další články

Načítám