Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Nová filmová love story Pohádkář, která vstupuje do kin již za týden, se natáčela v době, kdy hlavní představitelky Aňa Geislerová (48) i Eva Herzigová (51) měly malé syny. To ale nebyl zdaleka jediný problém, který během natáčení nastal. Dokonce tekla i krev.

Odnesl to herec Matěj Hádek při scéně s půvabnou Annou Linhartovou. Hádek s režisérem Vladimírem Michálkem natočil již snímek Posel a realizovali spolu také divadelní představení Návštěvy u pana Greena. „U Vladimíra se nejprve jasně stanoví mantinely a v jejich rámci člověk dostane takovou svobodu, že se nemusí ničeho bát, leda tak vlastní nedostatečnosti,“ míní Hádek.

A jak režisér prozrazuje, Matěj je hercem, který neváhá jít do každé scény na sto procent, a to i s rizikem úrazu. Třeba jen proto, aby svému oblíbenému režisérovi udělal radost. A právě při vyostřené scéně s Aničkou Matěj padl na hranu stolu tak autenticky, že si rozrazil hlavu a tekla krev. Záběry rozhodně stojí za to.

A jak to bylo s herečkami matkami? Právě Aňu režisér Vladimír Michálek docela potrápil. On i štáb museli respektovat i potřeby malého Maxe. „Aňa velmi často sledovala mobil, kdy jí přijde zpráva, že už je třeba kojit, ale mně to neznervózňovalo, ale naopak se mi to několikrát vyplatilo,“ přiznává režisér.

A jak dokázal tyto emoce přenést do hereckého výkonu? Poslechněte si, co o tom říká ve videu ze zákulisí natáčení. Nakonec si ale i herečka spolupráci pochvalovala. „Vladimír vzbuzuje klid, on je takové jezero, do kterého se člověk ponoří,“ řekla Aňa Geislerová.

Reklama

Další články

Načítám