Hlavní obsah
Článek

Před dvaceti lety se v muzikálu Dracula zjevil mladý operní pěvec s dlouhou tmavou hřívou a uhrančivýma očima a fanynky mohly na vysokém krasavci, jehož nejúspěšnější český muzikál proslavil, oči nechat. Před pěti lety se Dracula i s titulním hrdinou v podání Dana Hůlky (55) na scénu vracel, ale to už musel představitel charismatického upíra pořádně hubnout, aby se vůbec vešel do kostýmu.

"Nebylo to tak, že bych dostal nůž na krk, ale sám jsem usoudil, že to je nutné. Měl jsem přes dva roky pauzu, tak trochu se válel a vykrmoval se. Že jsem hubnout musel, nebyla tak docela pravda," vzpomíná Dan na druhého Draculu, který se uváděl v divadle Hybernia. A právě verze z Hybernie se bude příští rok vracet, aby se oslavilo Draculovo dvacetileté výročí.

Dan má teď divadelní pauzu tři roky, protože ho pořádně potrápila slinivka. "Tentokrát ale nepojedu zkoušet rovnou z Jevan, ale mezitím nastupuji jako Caesar do muzikálu Kleopatra v divadle Broadway, takže budu mít jevištní trénink a budu dokonale připravený," upřesnil zpěvák.

Nás ještě zajímalo, zda jej opět na pódiu, tentokrát Hudebního divadla v Karlíně, uvidíme jako Draculu do půl těla. "To ještě nevím, protože budou možná i nové kostýmy, takže netuším, zda je záměrem interprety svlékat nebo oblékat," uzavřel Hůlka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám