Hlavní obsah
Článek

Je to téměř neuvěřitelné, ale muzikant, který byl u počátků rokenrolu a bigbítu v Česku, a vdova po slavném textaři a skladateli Zdeňku Rytířovi, se prý nikdy nepotkali, i když jsou stejná věková kategorie. Pavlu Sedláčkovi a Heleně Rytířové, přestože mají 4000 společných přátel, pomohla k seznámení náhoda. A už přes tři měsíce tvoří pár.

My je potkali už podruhé, poprvé to bylo na zahradní párty muzikanta Petra Jandy, nyní na vzpomínkovém večeru na textaře Pavla Vrbu, a to už nám nedalo, abychom se jich nezeptali, zda jsou opravdu spolu a jak k tomu vůbec došlo.

"Kamarád z Mnichova mi poslal mail, abych si přečetl knížku Heleny Rytířové Život byl pes. Tak jsem ji koupil a přečetl ji jedním dechem. Byl jsem z ní úplně vyřízený a říkal jsem si, že musí být od Zdeňka Rytíře. Vyhledal jsem si ji na internetu, zjistil o ní všechno, jaký je to multitalent, mimo jiné je původně fotografka, vydává a píše kuchařky a sama si jídla fotí. Já píšu už dlouho o exotickém koření a s ním souvisejícími recepty. Také jsem zkoušel fotit, ale nešlo mi to. Takže jsem poprosil zmíněného kamaráda, zda by nás nepropojil," svěřil Super.cz Sedláček. "Navíc se mi zdála dost hezká," dodal.

"Zavolal jsem jí, šli jsme spolu na večeři, a jak to dopadlo, vidíte sami," pokračoval. "Ale kuchařku jsme ještě nezačali, máme jiné věci na starosti," navázala Helena Rytířová a Pavel Sedláček přitakával, když jsme jim pochválili, že nejen mladá láska může být ráj. "Doporučuji to každému, zvlášť pár kroků od hřbitova. Je to úplná senzace," smál se Sedláček.

Nás ještě zajímalo, zda spolu zatím jen chodí, nebo už došlo i na společné bydlení. Vzali to prý docela hopem. "Bydlíme spolu tak na půl a každému starci to mohu doporučit," řekl Sedláček. "Už neváháme ani nečekáme a neděláme fóry," uzavřela Rytířová s tím, že oba na prahu sedmdesátky potkalo takové štěstí.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám