Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Petr Koukal se několikrát stal mistrem České republiky, ale svou nejdůležitější životní bitvu zdolal v roce 2010, když zvítězil nad zákeřnou rakovinou varlat.

Nyní se badmintonista objevil za kasou v prodejně známé sportovní značky v obchodním centru na Chodově. S kasírováním zákazníků mu pomáhala modelka Tereza Chlebovská a několik dalších hvězdných hostů. Desetina z celkové denní tržby totiž poputuje právě na Koukalovu nadaci pro boj s rakovinou varlat.

Petr se nechal slyšet, že po svém vítězství nad zákeřnou nemocí začal víc řešit zdravou stravu. „Dost to změnilo můj přístup k potravinám a k životosprávě. Nemoci někde prostě vznikají. Jsem přesvědčený, že z toho, jak jsme na tom psychicky, a hlavně z toho, co jíme, pijeme a dýcháme,“ říká Koukal.

Kromě kvalitních potravin pochopitelně Petr nakupuje také kvalitní oblečení, ale nedá se říct, že by byl zrovna módní experimentátor. „Mám to hodně jednoduché. Jako sportovci se mi promíjí, když někam přijdu ve sportovním. Jsem dvakrát denně na tréninku, takže mě nebaví se ještě převlékat do společenského," říká sympatický sportovec a dále dodává: „Zářivé barvy a barvy obecně moc rád nemám. Nemám to v sobě. Jsem radši v tmavším a nenápadném. Máma mi pořád nadává, že bych měl chodit v něčem veselejším.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám