Hlavní obsah
Adam Chromý
Článek

Bez orientálně laděného hitu Simarik (Kiss Kiss), který atraktivní Turek doplnil zvuky polibků, se neobešla žádná diskotéka druhé poloviny 90. let. Interpret nakažlivé písně se na hudební scéně pohybuje dosud a dnes slaví 42. narozeniny.

Turkovi s německými kořeny se v 90. letech podařil obrovský úspěch, když se dokázal prosadit po celé Evropě i v Americe s písní, jíž naprostá většina posluchačů nerozuměla. Jeho turecký hit ale zpestřil taneční párty po celém světě a z Tarkana se stal nejznámější představitel Turecka.

Pohledný zpěvák vždy odmítal mluvit o svém soukromí, čímž podpořil spekulace o homosexualitě. Později si však prožil sedmiletý románek s právničkou Bilge Öztürk.

Tarkan se snažil na svůj úspěch z 90. let navázat a vydal deset studiových alb. V roce 2010 jeho kariéru poznamenala drogová kauza. Policie v jeho domě tehdy objevila narkotika. Zpěvák přiznal jejich užívání, ale tvrdil, že za drogy nikdy neplatil, čímž ochránil svůj zdroj.

Tuto aféru Tarkan ustál a opět se postavil na pódium. Na koncertě v Istanbulu potvrdil, že od počátku kariéry výrazně zmužněl, ale bez sladkého hitu Simarik se jeho vystoupení pochopitelně neobešlo.

Reklama

Další články

Načítám