Hlavní obsah
Článek

Legendární herečka Faye Dunaway nepřestává ohromovat ani ve svých 73 letech. Čiperná stařenka v pokročilém věku objíždí filmové festivaly a září stejně jako před půl stoletím, kdy patřila k nejoslavovanějším hollywoodským hvězdám.

Faye měla velké štěstí už z kraje kariéry, když ji v roce 1967 režisér Arthur Penn společně s Warrenem Beattym obsadil do gangsterky Bonnie a Clyde. Z romance dvou vrahů, kteří brutálním způsobem bojují proti zavedenému společenskému řádu, se stal kultovní snímek, který z hlavních představitelů udělal filmové ikony.

Za roli Bonnie získala Faye ve svých 27 letech první oscarovou nominaci a odstartovala bohatou kariéru, které pokračovala snímky Čínská čtvrť a Network, který ji na třetí pokus přinesl nejcennější filmovou trofej.

Hollywoodská legenda dokázala svůj herecký talent prodat i jako zralá žena, když zazářila ve filmech Arizona Dream, Don Juan DeMarco či Johanka z Arku. Herectví neopustila ani jako sedmdesátnice, kdy svou pestrou filmografii rozšířila o další snímky.

Faye Dunaway má za sebou dvě nevydařená manželství, a tak společenské akce navštěvuje bez pánského doprovodu. Naposledy svou návštěvou poctila filmový festival v Lyonu, kde byla oceněna za celoživotní přínos kinematografii.

Reklama

Další články

Načítám