Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Na závěrečném galavečeru Designbloku se mezi hosty objevila také zpěvačka Markéta Jakšlová (39). Princezna českých diskoték nebyla středobodem dění, ale hrála tentokrát druhé housle. Markéta na akci dělala garde svému příteli Janu Plecháčovi.

„Honzu doprovázím na akcích tohoto typu už poněkolikáté a musím říct, že si užívám roli doprovodu, protože ráda pozoruji lidi kolem, jejich reakce na tvorbu mého přítele a užívám si i jinak laděnou konverzaci, než kterou znám ze svých akcí zase já,“ nechala se slyšet Markéta.

Hlavní tváři hudebního dua Verona nebylo líto, že tentokrát nebyla středem pozornosti. „Je pravda, že s mým povoláním souvisí to, že je člověk exhibicionista, ale já se vyřádím na svých vystoupeních dostatečně, a tudíž v soukromí nebo na akcích, které se netýkají mě, jsem naopak ráda, když jsem co nejmíň nápadná.“

Zpěvaččin přítel s kolegou Henrym Wielgusem převzali během večera Hlavní cenu letošního Designbloku. Vzhledem k tomu, že popová diva chodí s uznávaným designérem přes deset let, tak do jejího života design neodmyslitelně patří.

„Design mám ráda, protože za designovým kouskem, ať už se jedná o křeslo nebo lampičku, stojí tvůrčí práce, nápad a nějaký příběh a ta věc se pro mě tímto stává mnohem hodnotnější. Jedná se o druh kultury a stejně tak, jako je například kultura oblékání a stolování, tak i kultura toho, čím se obklopujeme, nemalým způsobem ovlivňuje naše životy, takže si myslím, že je dobré si to uvědomit a neřídit se v těchto případech kvantitou, ale kvalitou,“ říká Markéta, která studovala střední umělecko-průmyslovou školu v Praze stejně jako její otec, takže byla k umění a designu od mládí vedená.

Reklama

Další články

Načítám