Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Každoroční kalendář Proměny dělá vždy čest svému jménu, metamorfózy známých tváří, které se svou účastí zapojí do bohulibé věci, jsou úžasné. Letos se projekt realizuje již pošesté a my vám přinášíme první vlaštovku, fotku, na níž je osoba, která se jako jediná objevila ve všech předchozích ročnících. Chantal Poullain.

Vybrat pro herečku proměnu byla pro autory, fotografa Petra Kurečku a režiséra Marka Škarpu, výzva. „Chantal je náš nejnáročnější model. V kalendáři se objevuje již pošesté, a tak není jednoduché přijít s něčím novým, co by ji zaujalo. Ale máme zkušenost, že čím extrémnější maska a proměna, tím je Chantal spokojenější,“ shodli se a pro Poullain vybrali opravdu lahůdkovou stylizaci.

„Z variant, které jsme pro ni vymysleli, jsme nakonec vybrali tuhle rockerskou. Chantal v sobě má divokost a nezávislost, ale i cit pro dramatičnost a show a k tomu Kissáci se svým blyštivým rockovým cirkusem dokonale ladí,“ prozradili Kurečka a Škarpa.

Kalendář Proměny 2015, který vzniká na podporu projektů Nadace Archa Chantal, se vrací ke kořenům celého projektu. „Za těch uplynulých pět let jsme si vyzkoušeli komorní focení v ateliéru, velké aranžované scény v reálných prostředích pro naše dva díly filmových Proměn a nakonec i focení ve stylu středověkého divadla v aranžovaných scénách loňského tarotového kalendáře. A při hledání tématu pro Proměny 2015 jsme se shodli, že nám vlastně chybí ta jednoduchost práce v ateliéru a soustředění na portrét a samotnou proměnu,“ nastínili.

A kdo další se v Proměnách 2015 objeví? „Oslovili jsme opět výběrovou společnost. Máme rádi zajímavé kombinace, a tak se všichni můžou i letos těšit na pečlivě vybrané herce, herečky a jednu pěveckou a jednu režisérskou hvězdu. Kromě Chantal Poullain mezi nimi nechybí Simona Babčáková, Karel Dobrý, Lenka Filipová, Boris Hybner, Michael Kocáb, Tereza Kostková, Bolek Polívka, Regina Rázlová, Luba Skořepová, Simona Stašová a Milan Šteindler,“ prozradili.

Kalendář Proměny 2015 bude pokřtěn 6. listopadu a součástí křtu bude i charitativní dražba, jejíž výnos spolu s výnosem z prodeje kalendářů opět podpoří projekty Nadace Archa Chantal, které realizuje na dětských odděleních českých zdravotnických zařízení.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám