Hlavní obsah
Článek

Karel Gott (†80) by si přes pět desítek let mohl klidně ukazovat prstem, která z jeho fanynek a možná i kolegyň bude obšťastněna jeho přítomností, a v dobách, kdy ještě nebyl ženatým pánem, možná i důvěrnou kamarádkou. Je proto až k neuvěření, že bývaly doby, kdy on vzhlížel ke zkušenějším a slavnějším. Z koho byl úplně na větvi a po kom toužil?

Redaktor Super.cz Mistra vyzpovídal na křtu cédéčka Evergreen: Opravdové hvězdy, opravdové hity k turné českých pěveckých legend v čele s Evou Pilarovou, Josefem Zímou, Karlem Štědrým nebo Yvettou Simonovou, které se příští rok na jaře rozjedou po vlasti s tříhodinovým programem. „Pokud se toho dožijeme,“ vtipkují kmeti české populární hudby.

A právě poslední zmiňovaná dáma byla tou, která Gotta ohromovala. Samozřejmě jako decentní muž mluví především o tom, že ji obdivoval jako zpěvačku, přiznává ale, že podvědomě to bylo i trochu jinak. Stejně tak s Evou Pilarovou, která začínala dřív než on. „Kdyby mi tehdy někdo řekl, že těm hvězdám, ke kterým jsem tehdy vzhlížel, budu v roce 2014 křtít desku a turné, nevěřil bych tomu. A ona je to pravda,“ kroutí s úsměvem nevěřícně hlavou Mistr.

Ten na mladá léta, kdy byl podle svých slov šestnáctiletým páskem a chodil tehdy slavnější kolegy sledovat na jejich vystoupení, nedá dopustit. „Ať si říká, kdo chce, co chce, vznikaly písně plné radosti, které zněly dýl a líp, a hráli jsme je, co stačil dech a hlas, jak se zpívá ve slavné písni. A ta je stále aktuálnější,“ tvrdí.

„Všichni ti umělci, kterým jsem křtil společný projekt, byli známí, když jsem tady naproti v kavárně Alfa (na Václavském náměstí – pozn. red.) začínal zpívat. Ale byly to krásné časy. Plný parket radujících se a tancujících lidí, živá kapela. Nádhera! Vzhlížel jsem tehdy do výšin úspěchů svých nynějších kolegů. Pepíček Zíma byl absolutní miláček národa a žen. Být princem jako on? Bylo něco nemyslitelného toho někdy dosáhnout. Zatím jsem hrál jen Boha a Lucifera,“ dodal se smíchem Gott. O zpívající seniorské hvězdy nemá strach.

„Když na nich vidím, jak pro tu výzvu, která je před nimi, hoří, je mi jasné, že to je drží nad vodou a omlazuje je to. Je to poznat a cítit ve vzduchu,“ dodal.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám