Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Natáčení v exteriéru občas klade na filmový či televizní štáb spoustu záludných překážek. Občas stávkuje počasí, nepřítelem zvukařů jsou zase přelétající letadla. Tentokrát se vtipné přerušení natáčení nevyhnulo primáckému seriálu Svatby v Benátkách.

V jednom z dílů Alois (Ladislav Potměšil) načapá Viléma Šrámka (Zdeněk Žák) u nich na statku. Marně Libuše (Hana Gregorová) vysvětluje svému žárlivému muži, že se nic nestalo, a marně maskuje Vilémovu návštěvu tím, že si přišel pro zmrzlého králíka. Alois začne Viléma nahánět po zahradě a zmrzlým králíkem se nebezpečně ohání jako husitskou zbraní.

Do žárlivé scény vjíždí do vrat autem Ivan (Jiří Dvořák). Když už režisér tento obraz patřičně zkoordinoval a zavelel, že se jde točit naostro, celou vesnicí se rozburácí místní rozhlas a scéna se musela opakovat, ač se Jiří Dvořák snažil předstírat, že mu jen zazvonil mobil. Na reakci herců se podívejte ve videu.

„Někdy se stane, že se některá scéna nedaří nebo ji neustále něco komplikuje. Jak jsem vybíral zatáčku, v jednu chvíli jsem zakopl a upadl. Ale nic se mi nestalo a naštěstí jsem si neroztrhl ani kalhoty na koleni a mohl jsem pokračovat dál. Jeli jsme tedy obraz znovu, když se jako naschvál ozvala hudba z amplionu,“ smál se Zdeněk Žák, který bral celou situaci s humorem.

Reklama

Další články

Načítám