Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Éterická česká herečka Jana Plodková (42), která se proslavila filmem Protektor a momentálně ji diváci České televze mohou vidět v seriálu Neviditelní, se proměnila v roztomilého motýla.

Stejně jako Bára Poláková a Anna Linhartová se totiž stala tváří kalendáře Nadace DebRA, která podporuje pacienty s nemocí motýlích křídel.

V pátém ročníku kalendáře s názvem 12 plus 12 se nechala zvěčnit na fotografiích, které zdůrazňují křehkost pacientů trpících touto nevyzpytatelnou nemocí.

Letos se do projektu zapojili také čeští designéři. Pro Plodkovou květinová křídla vytvořil květinový choreograf Mario Wild.

„Mariova tvořivost mě nadchla a v záplavě pivoněk jsem se cítila božsky, je pro mě čest být součástí tohoto kalendáře, protože pomáhá těm, kteří si jen tak pro lék do lékárny neskočí. Jsou to křehké bytosti a jejich vůle žít je nejsilnější, jakou jsem kdy poznala,“ nechala se slyšet Plodková.

Blonďatá kráska se sice nesvlékla úplně donaha jako její herecké kolegyně Linhartová s Polákovou, ale i tak vypadala v záplavě květin jako křehká víla.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám