Hlavní obsah
Článek

V kapli svatého Václava na pražském Vinohradském hřbitově se v pondělí, hodinu před polednem konalo poslední rozloučení s herečkou Ninou Jiránkovou. Hvězda seriálů Vyprávěj, Rozpaky kuchaře Svatopluka Kuřátka či Jana Eyrová měla velmi důstojný pohřeb, možná ale přítomné překvapilo, jak málo jejích kolegů přišlo.

Vyprovodit na poslední cestu ji přišli vrstevníci Josef Zíma, Libuše Švormová, Antonín Hardt či mladší Carmen Mayerová, nechyběl ale ani o dvě generace mladší Petr Vágner, který smrt herečky prožíval velmi emotivně a nestyděl se za své slzy.

„Docela mě překvapilo, jak málo kolegů se s ní přišlo rozloučit, když mohl dorazit třeba i Pepíček Zíma a další… Nina byla hrozně milá a kouzelná. Dáma každým coulem. Pokaždé přišla do divadla v novém kostýmku a vše měla sladěné do posledního detailu. Viděli jsme se naposledy v červnu při ukončení divadelní sezóny. Obdivoval jsem na ní, že ve svém věku zvládla na jevišti i poměrně hodně textu, a i když jí někdy náhodou vypadl, dokázala to obrátit v žert,“ řekl Super.cz Vágner, který s ní byl i ve chvíli, když stála naposledy na jevišti Divadla Radka Brzobohatého.

„Zemřela uprostřed rozdělané práce,“ zaznělo ve smuteční řeči. Nina Jiránková totiž ještě nedávno v divadle zkoušela novou roli.

Naposledy se objevila před dvěma lety ve filmu Tomáše Magnuska Školní výlet, objevila se ale i v jeho prvním snímku Pamětnice z roku 2009. Diváci si ji také mohou pamatovat jako svéráznou Francouzku Renoirovou z nepříliš povedené porevoluční komedie Trhala fialky dynamitem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám