Hlavní obsah
Článek

Po čtyřech letech rychlého života plného koncertů, cestování a shonu se pro Martina Haricha stalo slovo „oddech“ zvláštním pojmem. Koncem léta ale poprvé v životě ucítil, že by bylo vhodné na chvíli zpomalit. Martin zvolil poměrně netradiční způsob relaxace a rozhodl se absolvovat pouť pěšky přes celé jižní Španělsko do města Santiago de Compostela.

Svou „svatojakubskou cestu“ Martin začal 7. září ve městě Burgos a skončil poslední zářijový víkend v jednom z nejzápadnějších bodů Evropy na mysu Cabo de Fisterra. „Na cestu jsem se vydal sám a jsem moc rád, že jsem to udělal. Moje duše si chtěla už delší dobu popovídat," svěřil se nám Harich, který má za sebou rozchod s kolegyní Celeste Buckingham (28).

„Putoval jsem španělským pohořím Pyreneje, nekonečnou Mesetou, která připomínala africkou poušť, a nakonec Galciou, která připomíná střední Slovensko nebo v některých místech Moravu."

Harich se na pouť vydal sám, ale v průběhu cesty rozhodně nebyl osamělý. „Setkal jsem se s lidmi z celého světa s nejrůznějšími šílenými životními příběhy. Například jsem v jednu chvíli kráčel s ženou, která žila ve Finsku někde v jeskyni a s pánem, který byl majitelem nadnárodní telekomunikační společnosti. Bavili jsme se o tom, kolik kdo přešel za den kilometrů a nikdo si před nikým na nic nehrál," vzpomíná Martin.

Podobné putování by si Martin Harich rád v budoucnu zopakoval. „Mám sice jen devatenáct a fakt nevím, jestli je to objektivní, ale Camino de Santiago mi připadalo jako takový život ve zkratce. Akorát s tím rozdílem, že ve skutečném životě vám směr neukazují ty žluté šipky."

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám