Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Když se na veřejnost dostala informace, že herečka Jana Hlaváčová (†85), sužovaná už léta těžkými depresemi, pověsí svou profesi na hřebík, její příznivci sami prožívali smutek. Její kolegyně z Divadla na Vinohradech Libuše Švormová nám nyní poodhalila důvod, proč k tomu (vyjma jedné malé roličky) došlo. Hlaváčová se bojí, že herectví by už nebylo na stoprocentní úrovni.

Hlaváčové se po zdravotní stránce prý mimořádně dobře daří, v tom prý pes zakopán není. Potíž je jinde. „Jana je pořád velice v pořádku, akorát už nechce hrát divadlo, protože je tak zodpovědná, že má pocit, že by ji třeba paměť zradila nebo tak. Je úžasně svědomitá!“ řekla Super.cz Švormová na křtu televizního a filmového kalendáře Aleše Cibulky.

„Dělám s ní v komedii, kde v podstatě říká závěr hry To byla moje písnička!. Pokorně tu malou roli dělá a je to príma. Lidé milují, když na to jeviště přijde,“ přidává herecká kolegyně, kterou kromě divadla proslavil i dabing nesmrtelné Angeliky, markýzy andělů.

Ona sama má strach z okamžiku, kdy už na jevišti nebude její výkon stoprocentní.

„Vždycky říkám manželovi, aby mi řekl: ‚Jdi od toho, už to není ono.‘ Kdo jiný vám to řekne? Cizí ne. Ani kolegové. A nerada bych na jevišti zažila, aby mě třeba divákům bylo líto nebo se cítili trapně,“ dodala taktéž velmi pokorná Libuše Švormová.

Reklama

Další články

Načítám