Hlavní obsah
Článek

Dáma, která se snaží s časem neúspěšně bojovat plastickými operacemi, patří k nejžhavějším milenkám celé filmové historie agenta Jamese Bonda. Ve filmu Muž se zlatou zbraní se Britt Ekland (72) předvedla v bikinách a stala se sexsymbolem.

Švédská rodačka ztvárnila v bondovce z roku 1974 svou nejslavnější roli, ale na rozdíl od jiných hereček, které se na plátně mihly po boku agenta 007, má nebývale bohatou kariéru. Britt Ekland se proslavila dávno předtím, než si vedle Rogera Moorea zahrála postavu jménem Mary Goodnight. Před setkáním s Jamesem Bondem už měla na kontě přes 30 rolí mapujících její dráhu z Itálie do Velké Británie.

Slavnou hvězdou byla Britt Ekland už v 60. letech, kdy se zviditelnila románkem s legendárním hercem Peterem Sellersem. Za něj se budoucí bondgirl provdala v roce 1964, kdy Sellers během vášnivé svatební noci prodělal svůj první infarkt. Slavný pár si společně zahrál ve filmu Hon na lišku, ale jeho manželství vydrželo jen čtyři roky.

I po rozvodu se Britt Ekland zaměřila na vlivné muže. K jejím nejznámějším milencům patřili zpěvák Rod Stewart a klávesista kapely Duran Duran Nick Rhodes. V roce 1984 se bývalý filmový sexsymbol provdal za o 20 let mladšího Slima Jima Phantoma, který byl jejím manželem osm let. S ním má Britt Ekland šestadvacetiletého syna Thomase, otcem její téměř padesátileté dcery Victorie je Peter Sellers.

Reklama

Další články

Načítám