Hlavní obsah
Článek

Od dětství má Anife Ismet Vyskočilová Hassan (50) panický strach z vody. Nyní se orientální tanečnice rozhodla se svou fobií zatočit a skočila do toho doslova po hlavě.

Nejupovídanější česká celebrita dostala nabídku nafotit umělecké snímky pod vodou. V procesu zbavování se strachu udělala Anife už první krok, když před sedmi lety absolvovala profesionální potápěčský kurz.

Kvůli tomuto netradičnímu focení ale musela vydržet pod vodou několik desítek minut bez dýchacího přístroje a přijímat kyslík pomocí speciální hadice. „Než jsme fotili, tak jsem prošla náročným školením, abych vydržela na jeden nádech co nejdéle a při zadržování dechu neměla rozpláclý obličej. Voda totiž funguje jako lupa a rozšiřuje," říká Anife. Exotická kráska šla pod vodu ve svatebních šatech, což mělo svůj význam. „Říkala jsem si, že pokud se vdám, tak jenom pod vodou," vtipkovala.

Dalo by se říct, že v poslední době Anife přímo vyhlásila válku svému strachu z vody. Kromě zmíněného potápěčského kurzu se letos začala učit na paddleboardu, věnovala se rybaření v Bosně a chtěla by si také udělat kapitánské zkoušky, aby mohla řídit jachtu.

Reklama

Další články

Načítám