Hlavní obsah
Famous
Článek

Bývalá jihoafrická olympijská plavkyně Charlene Wittstock je od roku 2011 monackou kněžnou. Tou se stala sňatkem s Albertem II. Monackým, s nímž na jaře otěhotněla. Pár vládnoucí Monaku očekává ale hned dvojčata. O tom, kdo z dvojice bude následníkem trůnu, rozhodne pořadí, v němž vyjdou z dělohy.

Charlene porodí Albertovy první legitimní potomky, a s nimi se tak čeká také na následníka knížectví. Ačkoli má kníže už dvě starší děti, jsou obě nelegitimní, a tudíž podle monacké ústavy nemají nárok na trůn. Až potomci kněžny Charlene – zákonité manželky knížete Alberta II. – budou následníky trůnu.

Albert má dvaadvacetiletou dceru Jazmin Grace Grimaldi s Tamarou Rotolo. K otcovství se přihlásil až v roce 2006. Také jedenáctiletý Alexandre Coste je ilegitimní, kníže ho má s togskou rodačkou Nicole Coste.

Charlene se stala Albertovou chotí a také šlechtičnou s titulem kněžna v červenci 2011, kdy vstoupili do manželství během civilního sňatku.

Těhotenství vládnoucí pár oznámil už v květnu tohoto roku s tím, že se dítě narodí do konce roku 2014. Teď ale vyšlo najevo, že se nenarodí jedno dítě, ale hned dvě.

Albert II. Monacký je synem knížete Rainera III. (zemřel v roce 2005) a kněžny Grace rozené Kelly (slavné hollywoodské hvězdy, která zemřela v roce 1982 po autonehodě).

Reklama

Další články

Načítám