Hlavní obsah
Článek

Francouzské herecké eso Gérard Depardieu rozhodně nestárne jako víno. To raději prolévá svým hrdlem po litrech, a tak není divu, že začíná připomínat sud. Jeho charizmatická léta dávno odvál čas, což potvrdily i snímky z natáčení jeho posledního projektu La Vallee de l'Amour v Kalifornii.

Legendární Cyrano z Bergeracu, který se loni stal ruským občanem kvůli nesouhlasu s francouzskými daňovými reformami, se buď ve vyprahlém Death Valley smažil zaživa, a tak se zbavil téměř všech svršků, nebo se ve filmu po boku s herečkou Isabelle Huppert skutečně objeví v nedbalkách.

Depardieu přitom ještě před několika lety býval štramák a i se svým charakteristickým nosem mu určitý šarm nikdo nemohl upřít. Dnes by jej však při natáčení pokračování rodinné komedie Asterix a Obelix ani nemuseli vycpávat.

Na jeho chátrající vizáži se jistě podepsaly i jeho pravidelné alkoholové dýchánky. Ve své šokující autobiografii Ca C'est Fait Comme Ca (Je to tak, jak to je) popisuje: „Vypiju čtrnáct láhví denně. V poledne začínám šampaňským, večer končím whisky. Nejsem alkoholik, ale pronásledují mě fobie. Slyším tlouct své srdce a vrzat klouby. Musím pít, abych to neslyšel, jinak bych se zbláznil. Piju do němoty, jinak neusnu.“ Kniha však obsahuje řadu dalších jen těžko uvěřitelných hercových vzpomínek.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám