Hlavní obsah
Článek

Je to jako nějaký virus, který chytly v budově Československé televize, kde působily. Bývalé televizní hlasatelky snad vůbec nestárnou. Ať už jde o Saskii Burešovou (77), Marii Retkovou anebo právě Marii Tomsovou, kterou jsme potkali naposledy a jejích dvaašedesát by jí nikdo nehádal ani náhodou.

S Marií jsme se setkali na křtu desky Karla Gotta (†80), kam dorazila pracovně. Z obrazovek totiž úplně nezmizela. "Před třemi týdny jsem začala moderovat pořad Dámský klub pro televizi Relax, takže jsem přišla natočit krátký rozhovor s Mistrem a zprostředkovat atmosféru křtu našim divačkám. Není snad žádná žena, která by nebyla jeho fanynkou," vysvětlila.

Jak to dělá, že stále tak dobře vypadá? "Nevystavuju se sluníčku, i když jsem se třeba zrovna teď vrátila z Makarské. Tam jsem ale hodně plavala, chodila jsem, lezla po horách a dvakrát denně jsem cvičila. Dělám posilování, pilates, jen jógu ne. Ta mě nebaví. A na aerobik do skonání těla už se také necítím," začala s vysvětlováním svého receptu na věčné mládí. "Zpevňovala jsem tělo a ducha, protože to bylo s kamarádkami," smála se.

Dodržovat se snaží i zdravý jídelníček. "I když jím hrozně ráda. To už je jediná vášeň, která mi v mém věku zbývá. Ale snažím se držet, večer už nejím pečivo, zvláště ne bílé. Mám štěstí, že mi chutná maso a zeleninové saláty. A přiznám se, že hřeším na lískooříškových tatrankách a uheráku. To si sem tam nedokážu odpustit," svěřila.

Pomáhá i to, že je stále v plné práci. Kromě té televizní má i zájezdový pořad, v němž vystupuje s bývalými kolegy a kolegyněmi, který na rok přerušili po odchodu Mileny Vostřákové. Spolupracovala i na dalším vydání kalendáře Dámského klubu.

Reklama

Další články

Načítám