Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Blíží se konec roku a s tím spojená velká vlna charitativních kalendářů. Jednou z prvních vlaštovek je kalendář podporující lidi trpící Alzheimerovou chorobou.

Kalendář je sestaven z fotografií, jejichž myšlenkou bylo spojení celebrit a seniorů. Známé osobnosti usedaly s lidmi trpícími tímto onemocněním v páru před zrcadlo a díky kostýmu profese, jakou byl daný senior za svých mladých aktivních let, nastavili zrcadlo do minulosti. Jana Plodková (42) si tedy vyzkoušela roli pošťačky, Monika Bagárová (29) se převlékla za prodavačku a Tereza Fajksová (34) za kuchařku, třeba Jirkovi Mádlovi (37) to slušelo v roli řezníka.

Pro seniory to bylo naprosto nové prostředí, měli velký zážitek už ze samotných setkání s lidmi, které běžně znají z televize či časopisů. Známé tváře podle tvrzení členů tvůrčího týmu fungovaly naprosto perfektně. „Často bylo potřeba pomoct při manipulaci s nimi na židličku nebo vozíček a nikdo z nich nevydržel stát v povzdálí a naopak pomáhali, jak mohli,“ prozradil nám člověk ze zákulisí.

Už jen samotné focení kalendáře působilo na seniory blahodárně. U pána, který se fotil s Vaškem Noidem (43), došlo po focení k neskutečnému zlepšení a vypadá to, že se opět pomalu ale jistě stává mobilním a sám se začíná v některých situacích rozhodovat. Kalendář, jehož křest proběhne 2. října během hudebního galavečera v Lucerně, tedy začal pomáhat ještě dřív, než vůbec vzniknul.

Reklama

Další články

Načítám