Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Doma není nikdo prorokem, říká jedno přísloví, a u tohoto zpěváka to platí dvojnásob. Zatímco v Česku mu velmi ochotně připomínají nejisté začátky v šoubyznysu a také různé mladické úlety včetně podvodu jeho manažera v Českém slavíku, za hranicemi všedních dnů má Jarek Šimek (50) úspěch. Mrkněte se na to, jak na něj třeba v Rusku dívčiny pořádají nálety jako vosy na med!

Skoro se nám to z chladné Prahy nechce věřit. Jako by si je snad zaplatil, aby mu sehrály divadlo! Nedávno měl v zemi, o které se vždy říkalo, že zítra v ní znamená včera, vystoupení a lavina dívek se z něj mohla doslova zbláznit. Jen ulovit podpis, a pokud možno i fotku s ním a pár doteků!

„Kdo by říkal, že mu to vadí, ten by kecal. Pár holčin, které byly nejvíc trpělivé, jsem nakonec venku i objal a dal jim pusu. Ale kamarádskou. Jsou to ještě děti a já bych jim mohl dělat tátu. O to víc to možná potěší, že mě neberou jako dědu Mráze,“ směje se Šimek, kterého většina má zafixovaného především jako skladatele Ivety Bartošové, jíž jako jediný po jejím skonu udělal hudební poctu v podobě úspěšné desky Iveta Naposledy.

Jarek na svůj věk nevypadá, možná proto byly jeho fanynky tak poblázněné. „Trochu ho tam pronásledovaly,“ směje se jeden z účastníků koncertu. „Přijel jsem tam jako nepopsaný list, lidé tam hodnotí ne vaši minulost, ale to, co předvedete na jevišti. V té velké konkurenci to byly pěkné nervy, ale Karlu Gottovi se nedivím, že tam rád jezdí. Lidé tam milují kulturu a hudbu zvlášť a nadšení umí dát náležitě najevo,“ dodal muž, který na východ od naší republiky také jezdí často na různé hudební události hodnotit ostatní coby porotce.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám