Hlavní obsah
Článek

Pouhý týden poté, co 80. narozeniny oslavila Sophia Loren, stejného věku dosáhla i její neméně slavná kolegyně Brigitte Bardot. Podívejte se na její nejžhavější fotky, z nichž se pánům tají dech i po několika desetiletích.

Brigitte Bardot byla v 50. a 60. letech minulého století ztělesněním ženské dokonalosti a na snímky, v nichž se krásná herečka odhalovala, byly dlouhodobě vyprodané vstupenky. Filmová ikona, která Francii prokázala stejnou službu jako Sophia Loren (89) Itálii, s nahotou nikdy nedělala drahoty. Pokud to režisér vyžadoval, na plátně se ochotně odhalila a podpořila svůj statut sexsymbolu.

Slavná herečka, která svým šarmem dokáže okouzlit i v pokročilém věku, se v mládí před kamerou svlékala bez jakéhokoliv studu. Doslova ikonickým se pro ni stal film se symbolickým názvem ...a Bůh stvořil ženu z roku 1956, v němž jako dvaadvacetiletá dívka potvrdila svůj hvězdný potenciál. Další pikantní scény na ni čekaly ve filmech Klenotníci měsíčního svitu, V případě neštěstí či Ženy.

Nahotě se Brigitte Bardot nebránila ani v pokročilém věku. Posledním filmem, jímž v roce 1973 uzavřela bohatou hereckou kariéru, je skandální snímek Don Juan 73. Pod režijním dohledem exmanžela Rogera Vadima se Brigitte se čtyřicítkou na krku svlékla a před kamerou odehrála legendární lesbickou scénu s Jane Birkin. Obě herečky spojuje poměr se Sergem Gainsbourgem a hit Je t'aime. Ten s ním původně „navzdechala“ Bardot, ale nakonec proslavil Birkin.

Kromě Rogera Vadima, za něhož byla Brigitte Bardot provdaná v 50. letech, se po boku filmové legendy vystřídali další tři manželé. V roce 1959 se bohyně stříbrného plátna stala ženou herce Jacquese Charriera, s nímž má stejnojmenného dvaapadesátiletého syna. Manželství trvalo pouhé tři roky, stejně jako v případě jejího třetího muže Guntera Sachse. V roce 1992 se Bardot provdala za Bernarda d´Ormale, s nímž žije dosud.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám