Hlavní obsah
Článek

Možná i proto, že ví, že už mu brzy hrozí ztráta koncese k bezpečnostní firmě (tu nemůže vlastnit nikdo, kdo je odsouzený za úmyslný trestný čin), se Josef Rychtář (65) dal na nové podnikání. Podle informací z Říčan, v nichž patří k nejkontroverznějším obyvatelům, objíždí skládky a sbírá drahé kovy. Sousedé jsou z toho často na mrtvici.

„Stačí se podívat k němu na dvůr nebo do garáže. Ten člověk tam má plno haraburdí ze smeťáku, které se dá zpeněžit. Třeba kabely. A ty hodně často pálí, aby z nich dostal měď. I teď jich tu má snad pár set kilo. Hloupé je to, že vlastně pálí žáru víceméně odolnou gumu, takže to trvá dlouho, je z toho strašný smrad a hustý štiplavý kouř. Nedá se tu venku sušit prádlo nebo větrat. Ale na přívěsu si sem vozí i bojlery, hliníkové chladiče z ledniček, baterie a spoustu dalších věcí,“ dozvěděli jsme se od pozorných sousedů říčanského podnikatele.

Ten prý rozhodně není žádný troškař a i tenhle byznys, který by možná on sám nazval skládkovou činností, rozjíždí už řadu let ve velkém. Měsíčně si prý může přijít i na několik desítek tisíc korun.

Na smeťáku je údajně jako doma. Představa, že běhá po skládce a hledí, co by se dalo „otočit“, může být legrační, ale nejde mu to mít za zlé. Aspoň některá z jeho nápadnic, ať už by to byla Vlaďka Šuleková, bývalá kurtizána Jana Podlešáková nebo údajná milenka Bára, může vidět, že je to chlap, který se umí uživit…

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám