Hlavní obsah
Článek

Pokud by jediným měřítkem poukazujícím na honosnost svatby měla být velikost dortu, byl by sňatek monackého knížete Alberta II. (53) s bývalou jihoafrickou reprezentantkou v plavání Charlene Wittstock (33) bezpochyby obřadem století.

To, co připravili knížecí cukráři, totiž podle britského deníku The Daily Mail aspiruje na největší svatební dort světa. Obří výrobek, ač měl pouze pět pater, značně převyšoval samotné novomanžele.

Dort, který na počest nevěsty zkrášlovaly protey, tedy jihoafrické národní květiny, byl tak veliký, že jej Albert s Charlene ani nemohli nakrojit. Symbolicky tedy hostům naporcovali podstatně menší exemplář. Novopečené monacké princezně, která se na večer převlékla do koktejlek od Giorgia Armaniho, to při krájení velice slušelo.

Mimořádně zdobný dort na svatební hostině 29. dubna také servírovali vévoda a vévodkyně z Cambridge. Co se týče velikosti, oproti tomu monackému ale značně zaostával. Přesvědčte se sami ve fotogalerii.

Osmipatrový cukrářský skvost, který se po obřadu podával v Buckinghamském paláci, byl zdoben 900 květinovými ornamenty. Jeho autorka Fiona Carnis, která spolu se svými kolegy na jeho přípravě pracovala pět týdnů, dbala dokonce i na to, aby dort ladil s obrazárnou paláce, kde byl servírován.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám