Hlavní obsah
Článek

Americkou hereckou legendu Polly Bergen, která zemřela ve věku 84 let, znají diváci především jako matku hrdinky jménem Lynette ze seriálu Zoufalé manželky. Její kariéra však sahá až do poloviny minulého století.

Bergen se na filmovém plátně pohybovala přes 60 let, a prožila tak několik dekád kinematografie. Na černobílých snímcích, které vznikly před půlstoletím, je znát, že Polly v mládí patřila k nejkrásnějším herečkám.

První roli ztvárnila už v roce 1948 v seriálu Studio One, kde si zahrála jako osmnáctiletá. Producenti si krásky z Tennessee okamžitě všimli, a ročně se objevovala v několika filmových i televizních projektech. V roce 1964 byla za hlavní roli ve filmu The Cretakers nominovaná na Zlatý glóbus.

Polly Bergen byla herecky aktivní i v novém tisíciletí, kdy se kromě Zoufalých manželek objevila i v seriálu Rodina Sopránů. Poslední roli ztvárnila v roce 2012 ve filmu Zasažen bleskem.

Soukromý život zesnulé herečky byl stejně pestrý jako její kariéra. Polly se stačila třikrát rozvést. Nejstabilnější vztah měla se svým druhým manželem Freddiem Fieldsem, jehož ženou byla 17 let.

Reklama

Další články

Načítám