Hlavní obsah
Článek

Jednu z hlavních rolí v připravovaném muzikálu Horečka sobotní noci bude hrát, zpívat a tančit v Divadle Kalich půvabná Slovenka Alžbeta Bartošová. "Role je to náročná. Moje postava tančí vlastně polovinu představení, takže to bylo náročné na fyzičku. Ale za dva intenzivní týdny skládání choreografie jsem se do toho dostala," řekla Super.cz Betka.

V Česku je to pro ni zatím fyzicky nejnáročnější role, na Slovensku už ale s režisérem a choreografem Jánem Ďurovčíkem spolupracovala, takže dril pro ni nebyl překvapením. A jako bonus má navíc doma životního partnera tanečníka.

"A nejen doma, tancuje i v Horečce," smála se Betka, které prý vyhovuje mít partnera ze stejné či podobné branže. "Měla jsem i přítele mimo profesi, ale takhle si máme i víc o čem povídat, prožíváme to společně. A když už je toho moc, řekneme si dost a práce se stane tabu," vysvětlila.

Betka se díky své učitelce naučila tak dobře česky, že na jevišti téměř není znát přízvuk. Při rozhovoru se ale stále ke slovenštině vrací. "Nechci si slovenštinu odcizit, je to moje rodná řeč, navíc v Bratislavě pořád hraji v představení Romeo a Julie," objasnila mladá zpěvačka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám